top of page
Handmålade träfigurer 

 

Träfigurerna är gjorda för barnorienterad familjeterapi (BOF) och tejping, men användningsområdet är bredare än så. Också ungdomar och vuxna kan ha glädje av att använda dem. Med figurernas hjälp kan man förklara och beskriva en händelse. Som små aktörer i en bordsteater blir figurerna ”levande”. De blir arbetsredskap i samtal och utredningar. 

 

Figurerna ugör ett tvärsnitt av Sveriges befolkning. Formgivningen bygger på studier och analyser av olika människotyper. Färgtonerna är noggrant avvägda mot varandra och träkropparna är utvalda för att de har en bra form. 

Den konstnärliga kvalitén betyder något för upplevelsen. När man väger en av mina figurer i handen eller när klienten tar in hela gruppen figurer i medvetandet finns ett mervärde; det känns att det ligger ett seriöst formgivningsarbete bakom. De här signalerna är viktiga; vi tar dig på allvar. Du är viktig. 

 

Uppsättningen träfigurer kan anpassas efter behov; till exempel olika etnicitet. Terapeuterns alter-ego går också att beställa. Ring eller maila för mer information!

PDF med mer information

 

Grunduppsättning
22 dockor, 11 barn och 11 vuxna 

Tilläggsuppsättning
8 figurer varav 4 olika känslor 

 

 

Helena Henning
är designer och konstnär, med mångårig yrkeserfarenhet av teaterkostym och textil formgivning. Masterutbildning i Design (MFA) vid Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) i Göteborg, med kompletteringar i bild- och vuxenpedagogik. Har undervisat på Konstfack textil 2014-2022. Arbetar sedan juni 2022 som tekniker i textiltryck och färgning på HDK-Valand, Göteborgs Universitet.

treakvareller-2 (kopia).jpg
bottom of page